emelies blogg

en blogg om min vardag och det jag scrappar

Arkiv för kategorin 'familjen' .

barnkalas

Inlagt av emelie den 27 mars 2010

idag har noah haft 6 kompisar från dagis här på barnkalas. killarna lekte och hade det kul och var mycket lugnare än förra året. sedan bjöd noah på korv och bröd och som fika blev det glass i rån och kakor och kex. som avslutning fiskdamm med godispåse!

Inlagt i familjen | Kommentarer inaktiverade för barnkalas

noah 5 år

Inlagt av emelie den 24 mars 2010

idag fyller goa noah 5 år. han lyckades med att sova hela natten i sin säng men vaknade såklart 5 minuter före vi hade stället klockan. men han gick snällt med på att gå och lägga sig igen och låtsas sova så vi kunde komma och sjunga för honom. så blev det sång och paket. självklart mest lego som vi sedan fördrev några timmar med att bygga ihop. till lunch blev det pannkakor och sedan massor av leg med allt lego. vi passade på att bygga ihop det två byggena han fick från isabella och så såg han en gång på toy story 2. efter att ha bakat kladdkakan, som han beställde som tårta, gick vi ut en liten stund. vi tog fram cykeln och pumpade hjulen och satte fast de nya kulorna till hjulen. så häftiga. sedan cyklade han bort till lego som ville leka lite. det blev en tur till lekplatsen här utanför där noah och leo försökte ösa bort allt vatten från en stor vattenpöl. sedan gick vi in och gjorde hamburgare till middag. och till efterrätt blev det såklart kladdkakan. det var en mycket nöjd noah som gick och la sig idag och han var så glad över alla sina presenter.

presenter.
linus: lego toy story.
mamma och pappa: lego star wars svävare, woody från toy story, kulor till ekrarna på cykeln.
mormor och morfar: lego atlantid bläckfisken.
isabella, jesper och maria: lego space police och lego power miners.

Inlagt i familjen, foto | 2 Kommentarer »

30 år

Inlagt av emelie den 23 mars 2010

världens bästa bröder fyller 30 idag! vi firade hemma hos jesper med familj med god mat och mumsig tårta. isabella fick ärva 3 påsar med duplo och vi passade på att tjuvstarta med noahs firande. han fick atlantis bläckfisklego av mormor och morfar och spacepolice och power miners av isaballa och familjen. han blev såklart överlycklig. så nu har vi lite att göra i morgon på födelsedagen när vi är lediga.


potaissallad och kyckling till middag.


isabella fick ärva 3 kassar med duplo.


isabella och noah spelar lite piano.


tur att man är två när man fyller 30.


mumsig tårta.


atlantis-lego från mormor och morfar.


noah och morfar.


lego-paket från isabella.

Inlagt i familjen, foto | 1 Kommentar »

altanfika

Inlagt av emelie den 20 mars 2010

idag har vi avnjutit vårens första altanfika. så härligt! efteråt städade vi i rabatten och tvättade bilen. vi plockade upp champagnekorken sen nyår som nu kommit fram igen och noah grävde i snö, is och gegga.

Inlagt i familjen | 1 Kommentar »

noah och linus i stöten

Inlagt av emelie den 14 mars 2010

här kommer lite filmer som visar noah och linus när vi var i stöten. så roligt vi hade det.

noah-1

noah-2

noah-3

noah-4

noah-6

noah-7

noah-8

noah-9

noah-10

noah-11

noah-12

noah-o-linus

noah-o-linus-2

linus-1

linus-2

linus-3

linus-4

linus-5

linus-6

linus-7

Inlagt i familjen | 3 Kommentarer »

borta bra men hemma bäst

Inlagt av emelie den 13 mars 2010

idag åkte vi skidor på förmiddagen. linus, noah och andreas åkte ut tidigt så jag kunde städa det sista och sedan åkte jag också ut i backen. vi åkte bland annat upp till toppen och skotern bort till mormors störtlopp och så tog linus med mig i ravinen. sedan vid lunch checkade vi ut och åkte hem. väldigt skönt att komma hem på lördagen istället för på söndagen. lagom tills vi skulle packa in sakerna i bilen kom också lite snö. snacka om tur, vi som har haft sol hela veckan.

lite kul också att vi lyckades köra 85 mil på en tank med bilen. ungefär 15-20 mil längre än vi brukar.

Inlagt i familjen | Kommentarer inaktiverade för borta bra men hemma bäst

snow board och skotertur

Inlagt av emelie den 12 mars 2010

idag har det varit full fart hela dagen. vi började med några turer i sittliften och ner för losvängen. sedan tog vi sittliften ändå upp. idag kunde man nämligen få skjuts med skoter från toppen av sittliften bort till mormors störtlopp eftersom ankarliften dit upp fortfarande var ur funktion efter branden häromdagen. det var en skotertur som var ett äventyr i sig. man fick åka på ett släp efter skotern men det gick ganska snabbt och guppade en hel det. killarna tyckte ändå att det var kul. tyvärr var det kanska lång kö till skoterna så det blev bara två turer idag för oss. men sedan svischade vi ner i härliga mormors störtlopp. det blev även några turer till toppen och ner för björnspåret. noah stod på benen hela vägen ner för dessa backar som är 2,4 km långa ( mormors störtlopp).

idag har vi också träna på att noah skulle åka knapplift själv. han var med på noterna att han skulle men när det väl var dags så ville han inte. men vi gav oss inte och tillslut kom han iväg. första turen upp var han jättearg men sedan har det bara gått bra, även om han föredrar att åka sittliften.

på eftermiddagen provade linus på att åka snow board. vi tyckte han var jätteduktigt som snabbt kom upp i knappliften också. med hjälp av andreas tog han sig också ner även om han ramlade ibland också. men helt klart mycket godkänt för att vara första gången. själv tyckte linus att det var svårt.

nu är andreas och linus ute på kvällsåkning och jag och noah har lite after ski med pinnar.

Inlagt i familjen | Kommentarer inaktiverade för snow board och skotertur

full fart i backarna.

Inlagt av emelie den 11 mars 2010

idag var noahs mål att lära sig svänga ordentligt i backen. länge gick det ganska trögt med svängarna och han plogade sig ner för hela backen men så tillslut när jag ritade på snön hur han skulle göra säger han. ”som en mammabokstav”. och visst ser det ut som en massa stora M när man svänger ner för backen. då började han svänga också. så nu åker han nästan i jämn takt med linus ner för backarna. linus åker vidare i skogen. idag testade han en annan backe som heter ravinen. det är en backe med skog och gupp som är lite u-formad. tror att det känns lite bekant att åka iden, jag tror att jag också åkte i den när jag var i stöten sist, alltså 1987.

sist idag testade vi att låta noah åka knapplift själv. det gick jättebra förutom att han blev jättearg och inte ville åka själv. men vi har kommit överrens om att det ska bli morgondagens grej att lära sig.

Inlagt i familjen | Kommentarer inaktiverade för full fart i backarna.

noah åker själv

Inlagt av emelie den 10 mars 2010

idag hade vi alla ont lite varstans i kroppen men vi kom ut till backen ungefär som vanligt ändå. idag var målet att träna med noah så han kunde åka själv utan selen. vi körde hårt från början i den lilla backen. det gick kanon! även om noah många gånger var arg på oss och ville ha snöret igen. men sakta men säkert så gick det bättre och bättre och under dagen han vi även med några turer upp i de längre gröna backarna som han sedan tog sig ner helt själv.

linus har haft full fart idag med. mest åker han i skogen och hoppar på de små hoppen han hittar.

dagens action var när vi skulle ta våran favorittur i mormors störtlopp och möts av avspärrningar vid liften. tydligen hade det blivit ett elfel i lifthuset som sedan gjorde så det började brinna lite i huset. personalen fick släcka med flera brandsläckare och sedan kom även stora brandbilden och skötte eftersläckningen ordentligt. tyvärr blev det ju inte fler turer i den liften idag och även sittliften var avstängt ett tag eftersom den gick på samma elsysten. vi passade på att fika i den stora kåtan och sedan åkte vi hem och åt lunch.

Inlagt i familjen | Kommentarer inaktiverade för noah åker själv

trötta ben

Inlagt av emelie den 9 mars 2010

idag har det varit full fart hela dagen. vi var ute i backen vid nio när de öppnade. det har blivit några turer till toppen idag. både med sittliften och med ankarliften. jättefina gröna backar ner, speciellt den som heter ”mormors störtlopp” som noah nästan kan åka helt själv i. när han sa till oss att sluta säga höger och vänster kunde han köra jättefina svängar. med det var viktigt att vi höll i selen även om snöret hängde löst. att åka helt själv är han mer tveksam till men nu ikväll har vi kommit överrens om att det ska vi träna på i morgon i den backen som han kallar ”snigelbacken”. det är nog den plattaste av alla backar här så det kommer gå jättebra. han blir heller inte avskräckt av att åka när han ramlar. han bli bara arg och säger att det är stenar i backen som gör så att han ramlar.

linus är det full fart på. han kör både i backen och i skogen och över stora guppen i fun park. ibland åker han med oss och ibland åker han själv och så ringer vi till varandra när vi vill hitta varandra igen. idag på sen-eftermiddagen åkte han ut helt själv på kvällåkningen medan vi andra gjorde middagen. det är en stor kille vi har.

just det, alla är hungriga också. idag till lunch åt linus och noah rester från igår. falukorv och makaroner. till och med noah tog om och de åt 8 falukorvsbitar och makaroner var. till middag blev det hemmagjorda hamburgare.

nu sitter vi här och är jättetrötta. snart ska nog alla sova så vi orkar med att åka i morgon också.

Inlagt i familjen | Kommentarer inaktiverade för trötta ben

 
Scraptoppen