emelies blogg

en blogg om min vardag och det jag scrappar

Arkiv för december, 2008

gott nytt år!

Inlagt av emelie den 31 december 2008

vill önska alla er bloggläsare här ett riktigt gott nytt år!

passar på att bjuda er på förra årets bilder.

Inlagt i foto, prat | 3 Kommentarer »

fotofavoriter

Inlagt av emelie den 29 december 2008

här kommer så mina 11 favoritfoton. det var ju ännu svårare så jag fuskade och valde 11 st. räknade ut att vi tagit ca 6900 foton under året så det fanns ju några att välja på. ska försöka ge en förklaring till valen.


inte ofta som både jag och andreas är med på samma bild. sen att den är tagen med utsträckta armar på kreta gör den ju inte sämre.


en bild som jag blev så nöjd med. jag lyckades fota utan blixt och fick den så där mysig som det är i verkligheten.


mormor och noah och härlig glädje.


gillar den för att barnen blev så mörka men ändå är bilden så tydlig.


allra sötaste melanie. så kul att få fota en lite tjej.


älskar bilder bakifrån på barnen. här är det salamanderspaning i kolmården.


kan det bli annat än mysigt när det är snö och kallt. en av alla bilder från vår tur till familjen wennman i örnsköldsvik i vintras.


goaste kalaskillarna.


alltid så omtänksamma.


härlig frihet att springa på stranden.

ett underbart skratt.

Inlagt i foto | 6 Kommentarer »

13 av 230

Inlagt av emelie den 29 december 2008

mikaela har en (stående) utmaning att lista sina 10 favoriter av layouter man gjort under året. det är ju några dagar kvar så kanske jag får gjort någon mer men just idag har jag gjort 230 sidor under 2008. jag kunde helt enkelt inte väja 10 så det fick bli 13 favoriter. här finns mina favoriter från 2007 och från 2006. det är roligt att se när man tittar tillbaka att många fortfarande är favoriter

Inlagt i scrappat | 7 Kommentarer »

sista chanukka

Inlagt av emelie den 28 december 2008

idag var det den sista chanukkadagen. vi är glada att i har möjlighet att fira både jul och chanukka. dels är det ju väldigt trevligt och  så blir presenterna blir lite utspridda. idag fanns det ett litet paket var kvar. i det var det en lite större pokémonfirgur. nu är det tur att det är ledigt ett tag till så dem hinner leka med alla nya saker dem har fått. tack allihopa! 🙂

om ni undrar varför noah inte syns på bilderna så är det för att han allt som oftast foto-strejkar nu för tiden. han ville inte vara med på kort när vi skulle tända ljusen någon gång.

Inlagt i familjen, foto | 2 Kommentarer »

årets julklapp

Inlagt av emelie den 27 december 2008

årets jul-och chanukkapaket har ju helt klart varit lego för linus och noah. det har varit nästan det ända dem har önskat sig och vi är ganska glada för det. hellre en massa lego som dem kan fantisera med än massa andra konstiga plastsaker. roade mig i alla fall med att räkna ihop hur många nya bitar som har hittat hit och det visade sig bli 4817 nya bitar i vårt hus.

Inlagt i familjen, prat | 1 Kommentar »

chanukka dag 6

Inlagt av emelie den 26 december 2008

idag var vi hos mormor och morfar och firade channuka tillsammans med pontus. vi började med goda revben till mat och sedan tände vi ljusen. linus fick hjälpa morfar som hade lite svårt att läsa i mörkret 😉 sedan blev det lite paket. jag och andreas fick presentkort på bio och barnvakt av pontus och så fick vi en sån där bra behållare med plastfolie, enjoy-kort och så klart tvättmakinen somlevererades för ett par veckor sedan. linus och noah fick lego, indiana jones av pontus och dvärgarnas gruva och agent-lastbilen av mormor och morfar. tack allihopa!


en ny kompis hade bosatt sig hos mormor och morfar. han var jättekul 🙂


mormor och noah och en ny kompis.


morfar tyckte att små bokstäver och mörkt inte hörde ihop.


tur att linus kunde hjälpa till så ljusen blev tända.


legot sysselsatte hela familjen.

Inlagt i familjen | 2 Kommentarer »

juldagen

Inlagt av emelie den 25 december 2008

idag är det en riktig slödag. vi smågrejar med lite olika småsaker. ska tex försöka tömma våran gamla dator som vi inte använder längre. linus och noah har lekt för full med allt lego dem fick igår och nu myser dem vid tv´n.

gårdagen var trevlig. vi träffades här vid tretiden. vi har alltid julbord à la knytkalsnär vi firar med andreas sida. så vi började med att duka iordning all mat. eftersom ingen av barnen hade frågat efter tomten så började vi med att äta. massor av gott. sen i pausen mellan mat och efterätt och godsaker kom så tomten. linus tyckte det var toppen, även om han såg att det var farfar som extraknäckte som tomte.  noah däremot var alldeles arg och ledsen och satt och tryckte i ett hörn på övervåningen. han ville inte träffa tomten och få några paket av honom. när sen tomten gått och farfar fortsatte dela ut resten av paketen så vågade han sig ner. både linus och noah fick massor av fina paket. mest var det såklart lego eftersom det var nästan det ända som stod på önskelistan i år men även lite annat hade hittat ner i tomtens säck.


linus kollar om det kommit paket i julstrumpan.


en liten ”godistjuv”.


tomten har kommit med paket.


noah tomte-strejkar på övervåningen.


kusinerna och farmor öppnar paket.


noah har vågat komma ner igen. det var visst lego i paketet 😉


årets julklapp kanske? en lite anka som lyser och låter från kusinerna.


eller var det en låda som var bäst?

Inlagt i familjen | Kommentarer inaktiverade för juldagen

chanukka idag igen

Inlagt av emelie den 23 december 2008

även idag tände vi chanukkaljusen. även idag var det ”trasiga” paket. lego agents till linus och star wars v-19 torrent till noah. noah blev extra glad för han har verkligen önskat sig den länge. linus satte snabbt igång med att bygga sitt. han är verkligen jätteduktig på att bygga själv nu.

Inlagt i familjen | Kommentarer inaktiverade för chanukka idag igen

god jul

Inlagt av emelie den 23 december 2008

Inlagt i familjen | 3 Kommentarer »

årliga julsjukan

Inlagt av emelie den 23 december 2008

japp det var dags igen för noah att bli dålig. det började redan så smått igår i ögonen och i morse var dem helt igensatta. ringde direkt till vårdcentralen för att slippa åka dit i morgon och fick en tid halv tolv. väl där konstaterades snabbt ögoninflamation och eftersom han är så liten och det är julhelger så blev det ögondroppar. jag bad henne också kolla halsen och öronen när vi ändå var där och i alla fall i det ena örat så var det öroninflamation. så det blev pencillin där också. stackaren 🙁

Inlagt i familjen | 1 Kommentar »

 
Scraptoppen