emelies blogg

en blogg om min vardag och det jag scrappar

Arkiv för kategorin 'foto' .

noah 5 år

Inlagt av emelie den 24 mars 2010

idag fyller goa noah 5 år. han lyckades med att sova hela natten i sin säng men vaknade såklart 5 minuter före vi hade stället klockan. men han gick snällt med på att gå och lägga sig igen och låtsas sova så vi kunde komma och sjunga för honom. så blev det sång och paket. självklart mest lego som vi sedan fördrev några timmar med att bygga ihop. till lunch blev det pannkakor och sedan massor av leg med allt lego. vi passade på att bygga ihop det två byggena han fick från isabella och så såg han en gång på toy story 2. efter att ha bakat kladdkakan, som han beställde som tårta, gick vi ut en liten stund. vi tog fram cykeln och pumpade hjulen och satte fast de nya kulorna till hjulen. så häftiga. sedan cyklade han bort till lego som ville leka lite. det blev en tur till lekplatsen här utanför där noah och leo försökte ösa bort allt vatten från en stor vattenpöl. sedan gick vi in och gjorde hamburgare till middag. och till efterrätt blev det såklart kladdkakan. det var en mycket nöjd noah som gick och la sig idag och han var så glad över alla sina presenter.

presenter.
linus: lego toy story.
mamma och pappa: lego star wars svävare, woody från toy story, kulor till ekrarna på cykeln.
mormor och morfar: lego atlantid bläckfisken.
isabella, jesper och maria: lego space police och lego power miners.

Inlagt i familjen, foto | 2 Kommentarer »

30 år

Inlagt av emelie den 23 mars 2010

världens bästa bröder fyller 30 idag! vi firade hemma hos jesper med familj med god mat och mumsig tårta. isabella fick ärva 3 påsar med duplo och vi passade på att tjuvstarta med noahs firande. han fick atlantis bläckfisklego av mormor och morfar och spacepolice och power miners av isaballa och familjen. han blev såklart överlycklig. så nu har vi lite att göra i morgon på födelsedagen när vi är lediga.


potaissallad och kyckling till middag.


isabella fick ärva 3 kassar med duplo.


isabella och noah spelar lite piano.


tur att man är två när man fyller 30.


mumsig tårta.


atlantis-lego från mormor och morfar.


noah och morfar.


lego-paket från isabella.

Inlagt i familjen, foto | 1 Kommentar »

alebacken

Inlagt av emelie den 20 februari 2010

idag trotsade jag, andreas och linus vädret och åkte till alebacken för att åka slalom. vi hade superkul och backen var jättefin. lagom brant och härligt med nysnö iden. snödjupet (natursnö) idag var uppmätt till otroliga 61 cm. man kan nästan inte tro att man är här hemma.

Inlagt i familjen, foto | 3 Kommentarer »

massor av snö

Inlagt av emelie den 3 februari 2010

vi är glada att vara lediga idag och att andreas kan jobba hemifrån. här är ”hur mycket snö som helst”, eller i alla fall 25 cm. på lunchen gick vi till affären för att handla lite mat.

och så några filmer.

noah skottar

noah åker snowracer

noah åker snowracer 2

Inlagt i familjen, foto | 2 Kommentarer »

julafton

Inlagt av emelie den 24 december 2009

i år var vi hemma hos mamma och pappa och firade jul. första gången i hela mitt liv som jag firade jul ”hemma”. god mat och så kom tomten men många fina paket.

Inlagt i familjen, foto | 2 Kommentarer »

baka pepparkakor

Inlagt av emelie den 23 december 2009

tillslut fick även vi tummen ur och bakade lite pepparkakor.

Inlagt i familjen, foto | 1 Kommentar »

jul med farmor och farfar

Inlagt av emelie den 22 december 2009

idag firade vi jul med farmor och farfar och kusinerna m fl. vi var hemma hos oss och åt något så o-juligt som grillad lax men det var så gott. efter maten fick vi besök av tomten som kom med roliga julklappar.

Inlagt i familjen, foto | Kommentarer inaktiverade för jul med farmor och farfar

chanukka i kode

Inlagt av emelie den 19 december 2009

för att sprida ut alla paket tände vi chanukkaljusenvarje dag. nästan alla dagar blev det ett paket till killarna och de var jätteduktiga på att själva läsa över ljusen.

Inlagt i familjen, foto | Kommentarer inaktiverade för chanukka i kode

tomte-strejk

Inlagt av emelie den 14 december 2009

idag var det luciafirande på dagis. klockan fyra skulle det vara och det skulle vara ute i år men egen fika efteråt. noah var så glad över att vara tomte i morse att han skulle ha på sig tomtedräkten redan då. så när jag kom för att hämta honom blev jag lite förvånad när han verkligen inte ville vara med och sjunga. han hade ju redan sjungit tyckte han och han ville bara gå hem. så efter att försökt övertala honom att vara med ett tag gav jag upp och vi gick hem och fikade istället. lika mysigt det och de fina sångerna har vi redan fått höra här hemma.

så här fin var han i alla fall hela dagen på dagis idag.

Inlagt i familjen, foto | Kommentarer inaktiverade för tomte-strejk

chanukka

Inlagt av emelie den 12 december 2009

idag har vi varit hos mormor och morfar och firat chanukka. fina presenter till barnen och god mat.
av mormor och morfar fick linus och noah varsin jättesöt mjew (pokémon) som mormor hade virkat. först så ville noah inte alls ha den så den fick flyga men sedan så ändrade han sig så nu skulle den sova hos honom. av kusin isabella fick de varsin jättefin star wars-tröja och av oss blev det bakugan-bollar idag. perfekt med chanukka så man kan dela upp paketen så det inte blir så många på en gång. kusin isabella var det full fart på runt i huset och noah såg på nicke nyfiken.

igår var vi hos isabella och tog (efter mycket om och men) årets kusinkort.

Inlagt i familjen, foto | 2 Kommentarer »

 
Scraptoppen