emelies blogg

en blogg om min vardag och det jag scrappar

legoland

Inlagt av emelie den 31 augusti 2009

i helgen har vi varit på legoland hela familjen. det var en överraskning för barnen som blev mycket förvånade när vi inte åkte till dagis och skola i fredags morse. vi hade sagt att vi skulle åka till landet direkt efter skolan och dagis så därför hade dem packat sin ryggsackar med gosedjur och leksaker. först reagerade noah när vi åkte förbi vägen till dagis. men då sa linus att vi nog skulle lämna pappa vid bussen först. men så åkte vi i stället ut på motorvägen ochdå började dem undra. nu skulle vi ju behöva vända. noah blev mer och mer arg över att vi inte åkte till dagis så innan vi kom till kungälv berättade vi vart vi skulle. vilka ögon det blev hos dem! hörde dem verkligen rätt?!? Vi tod expressfärjan över till fredrikshamn och sedan körde vi direkt till legoland, där vi var framme vid lunchtiden. och oj så mycket kul det fanns där inne. alla var helt överlyckliga över att vara där och det gjorde inte så mycket att det regnade till och från. vi åkte massor av snälla saker och några som noah inte tyckte var så snälla men det viste vi inte när vi började åka. och så tittade vi såklart på miniland. alla var helt facinerade av alla byggen och det var svårt att komma vidare. favoritscenen för båda killarna var ett bygge som föreställde en filminspelning i hollywood där man kunde sköta filmkamerorna. sedan blev det såklart ett besök i shoppen där det blev löslego som man köpte som smågodis och många gubbar.

efteråt åkte vi till den stugan som vi hade hyrt. en lite liten stuga på 15 m2 på ett ställe som hette top camp riis. helt okej även om den var liten. det var dock lite konstigt att det inte fanns stege upp till översängarna utan andreas fick lyfta upp linus vilket inte var helt lätt. och så när andreas la sig i den andra överlaften som såg ribborna lite mystiskt klen ut. men men vi somnade i alla fall efter en rolig dag även om jag en stund trodde att andreas skulle ramla igenom sängen. så vid 6 på morgonen behövde linus gå på toa. det betydde ju att andreas behövde ta sig ner för att lyfta ner honom. då hände det som jag hade misstänkt skulle hända. sängen gick sönder! som tur var gick det bra ändå men så här kundeman ju inte ha det. så så fort receptionen öppnade så var jag där och berättade vad som hade hänt. utan att blinka fick vi d¨å en ny stuga i stället. den här gången en stor, deras lyxstuga, med två separata sovrum men två riktiga sängar i varje, ett sovloft med två sängar i och så talett, dusch och tv inne i stugan. det fanns även riktigt kök med bord och stolar. lite skillnad alltså och killarna var överlyckliga över loftet. efter att ha slängt in alla saker i den nya stugan åkte vi till legoland igen.

den här dagen blev det också massor av kul. linus tog körkort och han var så duktig och efteråt var han jättestolt. vi åkte också några varv med ett litet tåg runt miniland och en massa andra roliga saker. det var skönt att det var fritt att åka när man väl var där inne för när noah tillslut började vilja åka så ville han ju åka samma sak fler gånger och även linus ville åka samma saker fler gånger. vi tittade också på två olika filmer i 4D. det var en ny upplevelse där det förutam att filmen var i 3D även kom effekter som regn och snö! innan vi åkte ”hem” lagom tills attraktionern stängde så blev det ännu en tur till shoppen för mer legobitar och fler gubbar. kvällen avslutades med pizza i stugan och sedan lite chips och pinnar.

på söndagen checkade vi ut och sedan åkte vi till färjan. vi hade valt den långsamma färjan hem men det var en succé. där fanns nämligen en nick nyfiken-lekrum där man kunde lega och se på nicke-film och ett annat större lekrum där man bland annat kunde spela wii. så det gjorde verkligen inget att resan hem tog lite längre tid.

hemma var det två glada killar som kastade sig upp på rummen för att lega med alla nya legosakerna. en verkligen lyckad semester!


duplotåg


piratbåtar som åkte in in en läskig grotta.


en söt duplohund.


piratskatter.


piraternas papegoja.


nakenskutt 🙂


söta skeppsråttor.


miniland……


favoritscenen i miniland.


noah kör bärgningsbil.


shoppen. så nära paradiset man kan komma?


massor av nytt lego.


sängen som gick sönder.


frukost i lilla stugan.


sötkillarna.


är man i danmart så måste man ju ha wienerbröd med choklad efter frukosten.


linus i körskolan.


stolt med sitt körkort.

martybilar.


legotåget.båtar.


atlantis.


snygga i 3d-glasögon.


shoppat lite.


bygga, bygga, bygga.


nya stugan vi fick.


en gigantisk pizza för hela familjen.

mysigt att sova på loftet.

5 Responser till “legoland”

 1. Ulrikaulrika Säger:

  Hoppas ni haft det bra! 🙂

 2. Morfen Säger:

  Vad roligt och vilken överraskning för barnen! 😀

 3. Ulrikaulrika Säger:

  Å så kul ni verkar ha haft! 🙂

 4. Maria Säger:

  Vilken kul överraskning! Det var säkert lika roligt för föräldrarna som för barnen kan jag tänka mig! Jag skrattade när jag läste om sängäventyret, men huuu vad hemskt egentligen! Inte undra på att ni fick lyxsviten som kompensation, de måste fått jättedåligt samvete, eller blivit skitskraja!

 5. emelies blogg » Bloggarkiv » uppdaterat med bilder Säger:

  […] legoland […]

 
Scraptoppen